Text Box: Takaisin Päiväkirjaan

Etusivulle

Villa Rantaniitty

Matalaenergiatalo Tuusulan Rantatiellä.

Maaliskuu 2007

 

Pitkäaikainen haave on nyt toteutunut! Teimme juuri kaupat tontista, jota olimme haikailleet pitkään. Tonttiin upposi enemmän rahaa kuin olimme rakennushanketta suunnitellessamme ajatelleet, mutta toisaalta sijainti on loistava ja alueen arvostus tuskin ainakaan laskee. Toisaalta mieluummin näin kuin huonolle tontille kallis talo J

 

Ajatus talosta on jo ehtinyt muovautua jossain määrin. Haluamamme runkomalli sekä huonejärjestys ovat selvillä, samoin kuin pintamateriaalit. Tien toisella puolella sijaitseva suojeltu Tiilikanojan funkistalo ohjaa tyylin selkeäksi ja pintamateriaalin rappaukseksi.  Seuraavaksi täytyy käydä kunnan rakennusvalvonnassa kyselemässä suunnitelmiemme sopivuutta.

 

Erialaisten rakennusalan oppaiden sekä talotoimittajien esitteiden selailu käy kiivaana. Tontilla on käyty heilumassa milloin mitan ja keittiötikkaiden (piti päästä tulevan lattiatason korkeudelle arvioimaan maisemia...) ja milloin kameran kanssa. Juniori on nimennyt tontilla sijaitsevan puun majakuuseksi, koska sen alle mahtuu koko perhe nauttimaan eväitä ja miettimään tulevaa kotia.

 

Tästä se alkaa...

Tiilikanojan funkistalo.