Villa Rantaniitty

Matalaenergiatalo Tuusulan Rantatiellä.

Heinäkuu 2007

 

Rakennuslupa sai lainvoiman kuun puolivälissä, mikä ajoittui parhaaseen lomakauteen. Ajatuksissa oli, että lomien vuoksi käynnistäisimme työt vasta elokuussa. No, eihän sitä maltettu odottaa niin kauaa J. Raivaussaha (kiitos Esko lainasta!) heilui metrisessä heinikossa, kun talon kulmamerkkejä ja viemärikaivoa raivattiin näkyviin saman tien.

 

Heinäkuuhun on mahtunut moninaisia paperihommia: liittymispaperit vesilaitokselle, Fortumille ja Elisalle, kuntaan tarvittavia suunnitelmia ja ilmoituksia, vakuutukset, urakkasopimus runkotöistä, sopimus lämmitysjärjestelmästä jne. Toivottavasti tämä paperishow alkaa pikkuhiljaa helpottamaan. Jotain paperityön määrästä kertoo se, että juniorin lempileikki tätä nykyä on ”lähteä taloasioille” Nalle Puh –kansio kainalossa ja käsilaukku keikkuen.

 

Ennen kaivuutöiden aloittamista oli selvitetty niin papereista kuin paikan päällä, ettei tontilla kulje kaapeleita. Johtotiedon tarjoama kaapelinäyttö oli meille tuntematon ja iloisena yllätyksenä maksuton palvelu.

 

Kaivinkone kauhaisi maata ensimmäisen kerran tiistaina 24.7., ja kuoppa oli valmis jo perjantaina! Samalla levennettiin tonttiliittymää ja pohjustettiin betoni- ja kivikuormia kestävä piha-alue. Pihalla on melkoinen vuori maa-ainesta, joka toivottavasti löytää paikkansa täyttöjen ja pihatöiden yhteydessä. Onneksi maapohja oli juuri sellainen, kun maaperätutkimus antoi odottaa – ikäviä yllätyksiä ei tullut.

 

Olemme saaneet myös hyvää esimakua siitä, millaista roudaamista on edessä. Veneperäkärry on osoittautunut loistavaksi kuljetuspeliksi pitkälle tavaralle. Puutavaraa, salaojaputkia, suodatinkangasta... Tämä on vasta alkua.

 

Heinäkuuhun mahtui jälleen lisää shoppailua, mutta nyt alkaa olla ratkaisut pitkälti tehtynä. Isommista investoinneista ilmastointikone ja takka on vielä valitsematta, joten suuntasimme Hämeenlinnaan asuntomessuille katsomaan vaihtoehtoja ja hakemaan sisustusideoita. Messujen ideasato jäi odotettua laihemmaksi, sillä parasta antia oli hälytysjärjestelmät ja yksi vessan seinä. Toisaalta hyvä niin – ei mennyt suunnitelmat uusiksi.

 

Seuraavana on vuorossa perustustyöt, jotka käynnistyvät salaojaputkien ja –kaivojen asentamisella. Lomapäiville on luvassa myös hermoja lepuuttavaa murskepedin täryttämistä J Palataan asiaan elokuussa!

 

Kaivuutyöt alkoivat sadesäässä...

… mutta iltaan mennessä sää selkisi ja pintamaat oli kuorittu.

Tonttiliittymä työn alla.