Villa Rantaniitty

Matalaenergiatalo Tuusulan Rantatiellä.

Marras-joulukuu 2008

Marraskuussa lokakuussa alkaneen loppukirin tahti sen kuin kiihtyi. Hommia paiskittiin sisällä yömyöhään: väliovien asennukset, sähkötöitä, jalkalistojen asennukset, portaikon kaiteen asennus, kiintokahvojen asennus ikkunoihin, siivousta, siivousta, …

 

Muuttotarkastus pidettiin marraskuun 4. päivä ja muutamia huomautuksia (esim. portaikon kaide, terassin oven ‘tukkiminen’, liesituulettimen putken paloeristäminen) lukuunottamatta saimme luvan muuttaa. Tai siis virallisemmin, ottaa talo käyttöön :-)   Ja eikun heti kutsumaan muuttotalkooväkeä kasaan! Muuttopäiviksi buukkasimme 22-23. marraskuuta.

 

‘Pakollisten kuvioiden’ (kaide, kiintopainikkeet, …) jälkeen alkoi isännälle tyypillinen ‘loppuviimeistelyrutistus’ = jalkalistat piti saada asennettua ennen muuttoa. Kalkkiviivoillehan listojen kanssa sitten meni, mutta olivat kuin olivatkin - muutamaa alakerran listaa lukuunottamatta - asennettuna juuri muuttoa edeltäneenä perjantaina.

 

Muuttopäivän aamu valkeni mukavassa auringonpaisteessa, muutaman pakkas-asteen vallitessa. Aivan ihanteellinen sää muutolle. Muuttoapua oli paikalla sen verran runsaasti, että saimme jaettua porukan kolmeen ryhmään. Lastaajat siirsivät lähtöpäässä tavaroita pihalle odottamaan muuttoautoa ja avustivat lastauksessa. Kuljetusryhmä kuskasi tavarat Rantatielle ja avustivat lastin purkaamisessa. Purkaajat - nimensä mukaisesti - purkasivat lastin ja siirsivät tavaroita paikoilleen emännän ohjeistuksella. Isäntä vuorostaan hääräsi siellä sun täällä…:-)   Muutto-urakka alkoi kello 10 aamulla ja klo 15:15 tavarat olivat sisällä uudessa kodissa. Ripeää toimintaa. Varapäivää, sunnuntai 23.11. ei onneksemme tarvittu - olisi ollut hieman haastavampaa sään suhteen…  MEGA-KIITOS Kimmo, Esko, Sari, Matti, Pyry, Niko, Katri, Lasse, Marko, Linda, Laura, Ben, Mummi ja Pappa!

 

Marraskuun viimeinen viikko manikin erinäisiä tavaroita muuttolaatikoista etsiskellessä ja uuden kodin ääniä ihmetellessä.

 

Joulukuun alussa isäntä joutui toteamaan, että energiavarat ovat melko lopussa ja, että syyskuussa tehty lupaus joulusaunasta omassa saunassa oli ylimitoitettu. Saunan rakennus siirtyi siis vuodelle 2009 ja joulun valmistelut alkoivat ilman turhaa, itseaiheutettua stressiä.

 

Vietimme ensimmäistä joulua uudessa kodissa sukulaisten seurassa. Lapset jännittivät kovasti löytäisikö joulupukki tiensä uuteen kotiimme - kilttejähän he olivat omasta mielestään tietenkin olleet…:-)  Noh, löysihän se joulupukki tiensä uuteen kotiimme lasten suureksi iloksi ja riemuksi.

 

Hyvää, rauhallista ja onnellista Uutta Vuotta!

 

 

Yläkerran ovia asennettuna.

Lattialistat tekivät huoneista heti valmiimman oloisia.

Tavarat sisällä!

Kunnon hamppuköydestä tehty käsijohdin, eli kaide ;-)

Joulukuusi löysi paikkansa myös uudessa kodissa.