Villa Rantaniitty

Matalaenergiatalo Tuusulan Rantatiellä.

Lokakuu 2008

Lokakuu oli erittäin työntäyteinen, mutta samalla myös hyvin tuottelias kuukausi.  Töitä paiskittiin niin sisällä kuin ulkona omin, sukulaisten sekä ammattilaisten voimin.

 

Sisätöiden suurin urakka oli parkettien latominen. Hyvän talkooporukan avulla yläkerta saatiin valmiiksi yhden viikonlopun aikana ja alakerta tehtiin valmiiksi seuraavana viikonloppuna. Mikäs sitä pidättelemään kun vauhtiin päästiin :-)  SUURKIITOS avusta Linda, Laura ja Ben!  Jälleen kerran, myös Mummi ja Pappa olivat apuna.

 

Alakerrassa tehtiin myös kiintokalustetöitä. Kodinhoitohuoneeseen viritettiin kaapistot ja lasitiiliseinä. Keittiössä asennusfirma asensi keittiökalusteita ja koneita. Oli kiva nähdä miten aiemmin tyhjät tilat alkoivat täyttymään ja huoneiden lopulliset muodot alkoivat hahmottumaan.  Myös sähkötöitä jatkettiin lokakuusa, joskin muuttotarkastusta jouduttiin siirtämään marraskuun puolelle kun kaikkia tarvittavia sähkötöitä ei oltukaan tehty alkuperäiseen päivämäärään mennessä.

 

Talon ulkopuolella pyörähti käyntiin maakuormaralli  -  jälleen kerran. Täytemaata, soraa, pintamaata jne. kipatttin tontille useamman rekallisen verran ja Miken Bobcat levitti maat paikoilleen. Sateinen syksy valitettavasti teki tepposen ja urakka joudittiin valitettavasti jättämään kesken sillä piha oli lopulta niin märkä ettei kuravellissä meinannut päästä enään eteenpäin. Hommaa päätettiin jatkaa ensimmäisten kunnon pakkasten jälkeen. Onneksi sentään autokatoksen pohja, ajotie ja kääntöpaikka tulivat valmiiksi ja pihasähkökaapelit saatiin vedettyä sekä puutarhakasvit istutettua.. Ilman Mummin ja Papan suurta panostusta pihahatöitä ei olisi saatu edes näin pitkälle - KIITOS!

 

Kuun lopulla tehtiin myös putkitarkastus joka meni hyvin läpi. Kiitokset Tane hyvin tehdystä työstä :-) 

Summa summarum - työmaa eteni suurin harppauksin. Josko sitä kohta uskaltaisi lähettää muuttotalkookutsut…:-)

 

Kodinhoitohuoneen kaapistoja..

Tyttöjen makuuhuoneiden lattiat valmiina.

Olohuoneen parketti yli puolenvälin. Kellokin lähestyy tässä vaiheessa jo puoltayötä...

Keittiö alkaa hahmottumaan.

Ja taas tulee maakuorma!.

Etupihan tasoituksia. Maanpinta alkaa olla jo lähellä lopullista korkoa. Tässä vaiheessa vielä melko kuivaa...