Villa Rantaniitty

Matalaenergiatalo Tuusulan Rantatiellä.

Elokuu 2008

Elokuussa heiluivat pensselit, telat, vasarat, laastikauhat, harjanvarsi ja Hilti. Työmaalla siis tapahtui paljon, kiitos kesäloman...

 

Saimme yläkerrassa maalausurakan loppuun ja parvekkeen melkolailla valmiiksi (suurkiitos avusta Mummi,Pappa, Mami ja Ukki!). Tyttöjen huoneisiin asennettiin myös vaatekaapit  - enää puuttuu sähkökalusteet, parketit ja väliovet.

 

Parveke on ensi kesälle jäävää hienosäätöä vaille valmiina ja , mikä tärkeintä, lapsiturvallinen. Vaikka parveke ei ole kiireisimmästä päästä asioita, halusimme tehdä sen valmiiksi ennen yläkerran parkettiasennuksia. Urakka oli odotettua työläämpi (kuten lähes kaikki muutkin raksahommat ;-), kun paikalle sovitettiin kaidetolpat, kiilat, levyt, huovat tervoineen, uudet kiilat,  terassilaudat ja kaiteiden laudoitus. Ja operaatioon liittyi tietysti lukuisia rautakauppakeikkoja, matematiikkaa, sisäfileen hintaisin ruuveja (!) ja tunteja lautojen maalaamista.

 

Lattiapintojen osalta edistyttiin alakerrassa kun Tara latoi ammattimiehen otteilla isot, 50x50, laatat keittiöön, eteiseen sekä tuulikaappiin. Laatta-urakka jatkui kodinhoituhuoneessa heti syyskuun alussa.

 

Talon ulkokuori sai myös uutta ilmettä, kun rännit, kattoturvatuotteet sekä syöksytorvet asennettiin. Heti tuli ryhtiä talon ilmeeseen eikä syyssateet haittaa:-)

 

Isäntä pääsi taas Hiltin puikkoihin, kun varastoon piti piikata kaksi 150 millistä reikää ilmanvaihtoputkille  -  läpiviennit olivat unohtuneet rakennusvaiheessa… Kolmisen tunnin tärinäjumppa ja kipeät lihakset seuraavana päivänä tulivat kaupanpäällisinä rakennusaikaisesta unohduksesta. Noh, olipahan hyvää kuntoilua ja nyt ilmastointiurakkakin on muutamaa pikku säätöä vaille valmis. Vallox:in Digit 140 SE komeilee yläkerran toisessa vaatehuone/varastossa sille vartavasten rakennetulla hyllyllä, tosin sähköt puuttuvat vielä. Koneen säädöt tehtiin jatkojohdon varasssa, mutta onpahan ainakin testattu.

 

Imuri heilui myös työmaalla, kun Mummi teki tarpeellista raivaustyötä niin sisällä kuin ulkonakin. Parkettien asennusta varten tarvinnee vain tehdä viimeistelyimurointi ennen Tuplexin levitystä.

 

Syyskuussa onkin odotettavissa parkettitalkoita, keittiö– ja wc/kylpyhuonekalusteiden asennusta sekä tunnelmallisia iltapuhteita takkatulen loisteessa iltojen pimetessä.

 


 

 

 

 

 

Pohdintojen jälkeen pääsimme yhteisymmärrykseen 5-v. tytön seinien väreistä - hempeän vaaleansinistä ja –vihreää.

Nuoremman tytön huoneeseen lyötyi edellisen remontin jäljiltä vielä nalletapetteja, yleisilmeenä tietenkin vaaleanpunainen.

Laattoja ja kävelysiltoja eteisaulassa. Samat laatat jatkuvat keittiöön, tuulikaappiin sekä kodinhoitohuoneeseen.