Villa Rantaniitty

Matalaenergiatalo Tuusulan Rantatiellä.

Kesäkuu 2008

Tästä kuukausiraportista tulee varmaankin lyhyin juttu tämän projektin puitteissa - pahoittelut siitä. Pahoittelut myös raportin myöhästymisestä.

 

Raportin lyhyt mitta ei tarkoita, etteikö työmaalla olisi tapahtunut mitään  -  päinvastoin. Työmaalla on tapahtunut hyvinkin paljon, mutta tekemiset voi kiteyttää yhteen sanaan -  tarkemmin ajateltuna - kahteen sanaan: tasoitukset ja laatoitukset.

 

Villa Rantaniitty on saanut kesäkuun aikana aivaan uuden ulko-, hmmh, siis sisä-asun. Valkean sellaisen. Kaikki sisäpinnat on tasoitettu ja alakerrassa suurin osa seinistä on myös maalattu. Kaikkia maalattavat katot sekä porraskäytävä ja yläkerran aula on maalattu, joten valtaosa maalausurakasta on siis tehty :-) 

 

Mahtava fiilis kun talon hahmottaa jo harmaan kivikasan sijasta ihan elämiskelpoiseksi kodiksi. Ok, ‘pientä pintalaittoa’ (lattiat, kalusteet, saunan paneelit, jne… :-) vielä riittää, mutta nyt Villa Rantaniitty näyttää sisältä jo ihan ‘asuttavalta’ - ainakin sisäseinien osalta…

 

Suihkuhuone alakarrassa ja yläkerran WC ovat myös saaneet laatat seinilleen ja työ (mm. alakerran lattialaatat) jatkuu elokuussa kunhan saamme loput maalaukset tehtyä.

 

Heinäkuulle - joka on jo tätä kirjoittaessa päälle puolenvälin - on tiedossa siis maalausta, maalausta ja mahdollisesti jo muutaman parkettilaudan asennusta. Alkavan, extempore, lomareissun johdosta tekemiset jäävät kyllä kuun loppupuolelle. Onneksi lomaa päivätyöstä on elokuun puoleen väliin asti niin ehtii huhkia hieman pidempään heinäkuun jälkeenkin :-)

 

Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille, etenkin muille kohtalotovereille!  Muistakaa myös välillä lomailla :-)

 

Häikäisevän valkea näkymä ruokailutilasta kohti olohuonetta. Ramirentin puhallin pitää ilman liikkeessä ja kuivattaa tasoituksia.

Valoa tunnelin - siis porraskäytävän - päässä :-)

Alakerran suihkuhuoneen seinälaatoitusta.