Villa Rantaniitty

Matalaenergiatalo Tuusulan Rantatiellä.

Toukokuu 2008

Toukokuussa työmaalla ’sattui ja tapahtui’ - positiivisessa mielessä siis. Väliseinät, sisäkatot ja sähköt ovat valmiina tasoitemiehiä varten. Paljon on siis saatu aikaiseksi, mutta täytyy tunnustaa, että kaikkea ei ole tehty itse.

 

Väliseiniä muurattiin ahkerasti yläkerrass,a  mutta muihin projektia eteenpäin vieviin tehtäväviin  .— mm. alaslaskut, sisäkatot alakertaan jne.  —  eivät juurikaan edenneet koko kevään jatkuneiden työmatkojen ja –kiireiden takia. Myös kuun puoliväliin ajoittunut muutto tilapäismajoitukseen vaati suuren osan käytettävissä olevasta vapaa-ajasta.

 

Tulimme jo kuun alkupuolella johtopäätökseen, että tarvitsemme ammattilaisten apua työmaalla. Onneksemme talon rungon ja katon pystyttäneillä timpureilla oli aikaa tulla apuun. Lopputuloksena sisäkatot ,  joiden tekeminen itse olisi kestänyt varmaankin kuukauden päivät, valmistui noin viikossa :-) Sähkömiehet tekivät myös iltamyöhiin hommia, jotta piuhat olivat valmiina kattojen levytystä varten. Ilmastointimiehet kävivät siirtämässä yläkerran vaatehuoneen ilmanvaihtoputket, jotta vaatehuoneen seinä pystyttiin tekemään ylös asti. Hetken kuluttua olikin myös yläkerran sisäkatot levytetty. Mahtavaa toimintaa kaiken kaikkiaan!

 

Touhusimme kyllä itsekin työmaalla kaikista kiireistä huolimatta. Roskalava on täyttynyt rakennusrojusta, kun olemme raivanneet sisätiloja ja pihaa. Motivan organisoima lehdistövierailu laittoi sopivasti lisävauhtia raivaustöihin ;-)

 

Oviaukkojen lattiat on valettu ja ylijäämäkuralla on fiksailtu erinäisiä koloja. Keskuspölynimurin poistoputken asennus oli monien pikkupuhteiden listalla, mutta se ei ollut lopulta kovin simppeli juttu. Lammin 40 senttiä paksun harkon läpi poraa  ja piikkaa kyllä reikiä kunnon poravasraralla, mutta kun ulosvienti tuli autokatoksen yläpohjaan, jonka laipio oli jo levytetty tuplakipsilevyillä, niin homma mutkistui hieman. Muutama lankku kattotuolien päälle ryömintäsillaksi sekä istumatueksi ja eikun hommiin. Hiki virtasi ja jalat puutuivat hankalassa asennossa, mutta läpiviennin reikä tuli tehtyä. Joo, se olisi pitänyt tehdä aikaisemmin, mutta kun ei tullut mieleen… 

 

Noh, kesäkuulle sentään riittää miettimistä ja tekemistä sillä talo täytyy saada heti alkukuusta valmiiksi tasoitemiehille. Tasoiteurakan aikana onkin aikaa keskittyä ulkohommiin - parvekkeeseen sekä otsalautoihin. Täytyy toivoa, että säät jatkuvat hyvinä :-)

Olohuone muutti todella paljon ilmettänsä sisäkaton myötä. Seuraavaksi odotetaan seinien ‘valkaisun’ vaikutusta yleisasuun.

Kirjaston sisäkatto odottamassa laudoitusta ja kipsilevyjä.

Äitienpäiväpiknikillä. Ei nyt ihan vielä valmiilla terassilla kuten vuosi sitten haaveilimme, mutta uuden talon kuistilla kumminkin :-)