Villa Rantaniitty

Matalaenergiatalo Tuusulan Rantatiellä.

Huhtikuu 2008

Huhtikuu jatkui pitkälti maaliskuun teemalla: väliseiniä, väliseiniä, väliseiniä ja väliseiniä… Tosin hieman hitaammalla tahdilla lukuisten työmatkojen johdosta  - etänä on melko haastavaa saada mitään konkreettista itse aikaiseksi.

 

Alakerran väliseinät ovat kahta viimeistä harkkokiveä vaille valmiit. Jätimme tuulikaapin seinästä kaksi harkkoa laittamatta, jotta sähkömiehelle jäi tilaa vetää piuhoja ryhmäkeskukselle. Muutoin muuraustyömaa onkin siirtynyt yläkertaan, jossa kylpyhuone, vaatehuone sekä varasto/vaatehuone ovat jo saaneet muotonsa.

 

Yläkerran seinien muuraus on ollut alakerran seiniä yksinkertaisempaa, sillä sähko– ja IT-kaapelointeja on huomattavasti vähemmän. Huonekorkeus on yläkerrassa hieman matalampi, mikä nopeuttaa myös työtä—ylimpien rivien harkot kun ovat hankalimpia muurattavia.

 

Muutama ‘pikku’ haaste on ilmennyt matkan varrella  - esim. vaatehuoneen ilmanvaihtoputket ovat kymmenkunta senttiä väärässä linjassa, eli osuvat väliseinän kohdalle. Radonputki on myös hieman liian ‘leveällä’, eli seinän tiellä… Radonputkelle leikkasimme kolot väliseinäharkkoihin  -  askartelemista riitti ;-)

 

Yksi merkittävä mittapaalu rakennusprojektissamme saavutettiin huhti-toukokuun vaihteessa. Talomme sai Fenestran uusinta uutta edustavat A-luokan nelinkertaiset ikkunat vappuviikolla. Kolme ikkunaa oli jäänyt puuttumaan lähetyksestä ja kodinhoitohuoneen ikkuna oli asennettu ylösalaisin, mutta nämä ’pikku puutteet’ korjaantunevat toukokuun alussa.  Ikkunoissa on vielä suojamuovit, joten emme ole vielä päässeet nauttimaan suorasta auringonvalosta. Parvekkeen ja terassin ovista tosin aukeaa jo ‘kirkas’ näkymä :-)

 

Toukokuussa on edessä (edelleen :-) väliseinien muurausta sekä muuta kivaa pikku puuhastelua.

 

 

 

Yläkerran seiniä nousemassa - kylpyhuone ja vaatehuone.

Yläkerran kylpyhuoneen ja varastohuoneen välisen seinän lähtö valettuna. Taustalla näkyy IV– sekä radonputken ja piipun läpiviennin aukon paikkovalu.

Ikkunat tontilla :-)