Villa Rantaniitty

Matalaenergiatalo Tuusulan Rantatiellä.

Helmikuu 2008

Helmikuussa ovat ‘hihat heiluneet’ ja homma edennyt hyvää vauhtia. Yläkerran lattiavaluvalmistelujen ‘hienosäätöä’ (mm. valumuotit portaikkoon ja hormin aukolle) tehtiin kuun ensimmäisellä viikolla ja lattia valettiin kuun 8. päivä.

 

Tällä kertaa olimme varmistaneet valumiehet ja betoniauton kahteen kertaan ja valu sekä liippaus sujuivat mainiosti. Betoniputki saatiin tuotua yläkertaan parvekkeen oven kautta ja raudoitustalkoissa tehty ‘tilapäinen’ parvekkeen lattia (kuljetuslavat) osoitti jälleen kerran käytettävyytensä. Pienenä jatkohaasteena ilmeni lattiavalun paksuus joka kasvoi kahdeksasta kymmeneen senttiin jolla saatiin portaiden lattiavalu portaiden ylimmän askeleen kanssa samalle tasolle. Muutoin ok, mutta parvekkeen oviaukon vapaaksi korkeudeksi jäi nyt 208cm, eli  normaali ovi ei mahdu aukkoon. Noh, tähän haasteeseen paneudutaan maaliskuun aikana kun tehdään ikkuna –ja oviasennuksen valmisteluja…:-)

 

Lattian kuivuessa yläkerrassa siivottiin alakertaa ja valmisteltiin väliseinien pystyystä = useampi lavallinen Lammin VSK-100 väliseinäharkkoja tuli kannettua sisään lämpiämään muurausta varten. Hyvää kuntoilua :-)  Lämmöneristävyyden parantamiseksi (paremmat muurausolosuhteet) lisättiin ikkunoihin toinen muovi ja osiin myös EPS-levyt. Sisälämpötila on pysynyt melko hyvin +10 asteen tienoilla niin ala– kuin yläkerrassakin yhden ison lämpöpuhaltimen (alakerta) ja kahden autolämppärin (yläkerta) voimin. Aika hyvin, ottaen huomioon, että yläpohjassa ei ole laisinkaan eristeitä ja ikkunoissa on tuplamuovit!!! Myönnettäköön, että lempeät sääolosuhteet ovat auttaneet asiaa…

 

Lammi-Kivitalojen asennuskoordinaattorin avulla (kiitos Joonas hyvistä vinkeistä!) pääsimme väliseinien muurauksen alkuun. Saunan ja pesuhuoneen seinät alkoivat nousta alkuhämmennyksen jälkeen hyvää vauhtia. Saunan seinät päätettiin valaa n.160 cm korkeuteen asti, jotta lauteiden tuet pysyvät varmasti tukevasti kiinni seinissä.

 

Pappa on taasen tehnyt pitkää päivää työmaalla mm. väliseiniä emännän kanssa muuraten sekä valmistellen maalämpöpumpun ja varaajan asennusta varastosta seiniä tasoittaen ja lattiaa maalaten.

 

Lämmönlähteet etenivät tietyllä tavalla myös  kun hormi muurattiin kuun loppupuolella. Ammattimieheltä työ kävi viimeistelyineen reilussa päivässä = nopeaa toimintaa. Täytyy sanoa, että talo näyttää nyt jotenkin enemmän talolta kun kattoa komistaa savupiippu. Frööbelin Palikoita lainatakseni “...ja piipun päällä oli hattu.” :-) 

 

Uurastuksen ohella ehdimme myös viettää 10-vuotis hääpäiväämme rauhallisen  illallisen merkeissä.  Keskustelu pyöri osittain rakennusprojektin ympärillä, mutta enemmän ‘sitten kun…’ linjoilla…:-) Tuhannet kiitokset Sanna & Marko kun otitte tytöt hoitoon! Pieni breikki teki todella hyvää.

 

Arki häämöttää taasen ja maaliskuun työlistalla on mm. väliseinien muurausta, yläpohjan puhallusvillavalmisteluja, lämmitysjärjestelmän ja lämpimän veden asennus- & kytkentä, ryhmäkeskuksen asennus, ikkuna– ja oviasennuksien valmisteluja—jatkuvaa siivousta unohtamatta…:-)

 

Matka jatkuu.

 

 

 

 

Olohuoneen ja keittiön välinen seinä nousemassa

Sauna ja kylpyhuone alkavat hahmottumaan :-)

Mielenkiintoinen toteutusidea lavuaarille Amsterdamista. Ei saanut juurikaan kannatusta :-)

Yläkerran lattialämmitysputkistoa.

Yläkerran lattiavalu käynnissä.