Villa Rantaniitty

Matalaenergiatalo Tuusulan Rantatiellä.

Joulukuu 2007

Joulukuussa työmaa eteni jälleen näkyvin askelin. Loput kattotuolit saatiin paikoilleen ja portaisiinkin löytyi työläs mutta suhteellisen toimivalta vaikuttava ratkaisu. Lopullisen tuomion toimivuudesta voi antaa vasta, kun portaiden korjausvalut sekä molempien kerrosten lattiavalut on saatu valmiiksi.

 

Joulukuussa talo sai tiilikatteen ja näyttää jo enemmän talolta kuin kivikasalta. Katteeksi valitsimme naapuruston väri- ja materiaalivalintojen pohjalta savitiilenpunaisen perinteisen tiilikatteen, mikä näyttää ainakin omaan silmään hyvältä. Vielä puuttuu räystäiden laudoitukset, kattoturvatuotteet, rännit, muutamia tuuletusputkia sekä piippu, mutta silti talon ensimmäinen valmis pinta jaksaa lämmittää mieltä.

 

Myös talon sisällä on tapahtunut. Ontelolaattojen piikkaus oli työlästä, mutta nyt lähes kaikki tarvittavat putkien reiät ovat valmiina. Ilmastointiputket on asennettu paikoilleen samoin kuin viemärit. Ikkunat saivat suojakseen muovit ja pääoven paikalla on kierrätetty raksaovi (kiitos Jussi & Heli!). Hormin ja takan pohjat on muurattu valmiiksi, vaikka niiden sijoittelu tuottikin päänvaivaa. Hormi oli unohtunut sekä ontelolaatta- että kattotuolisuunnitelmista, ja tietenkin hormin alkuperäisellä kohdalla on kattotuoli... Koko viritys siirtyi noin 15 cm, mistä seuraa pieniä muutoksia muuallekin. Ja luonnollisesti ontelolaatta saa jälleen kyytiä… Tosin tämä tullaan tekemään timanttileikkurilla  -  omissa työkaluissa kuin ei oikein riitä puhti :-)

 

Lattioilta on siivottu kottikärrylasteittain rakennusjätettä, sepeliä, betonimurikoita jne. Sisällä puhaltava lämmitin pitää ainakin pikkupakkasilla lämpötilan plussan puolella ja esiin raivatut lattiapinnat kuivuivat eristevalmiiksi. Rautakaupassa juostiin lähes päivittäin ja tahti hiljeni vain joulun pyhiksi. Jouluaatto  -  Tapaninpäivä aikana vietimme laatuaikaa perheen kanssa. Työt jatkuivat heti 27 päivä...

 

Tammikuussa on vuorossa lattioiden valu (toivottavasti!), mutta sitä ennen on vielä paljon tehtävää. Vuorokaudessa ovat tunnit loppua kesken ja stressi on kohtuullinen... Tämä olisi paljon helpompaa, jos olisi enemmän rahaa, aikaa ja kokemusta – tai edes jotain edellä mainituista ;-)

 

Hyvää uutta vuotta 2008!

Luminen tontti joulukuun alussa.

Portaissa vielä hieman korjausta edessä… :-)

Itsenäisyyspäivän aatto—luminen maisema

Joulukuisen aamuauringon sarastus